Hoe maak ik een verbinding met LogiSal Online vanaf een Mac/Apple?

In dit stappenplan laten wij u zien hoe er vanaf een Mac een Remote Desktop (RDP) verbinding op gezet kan worden met LogiSal Online (Windows server).

Stap 1

Download Microsoft’s Remote Desktop-client vanuit de Mac App Store (‘View in Mac Store‘ > ‘Get‘ > ‘Install App‘)

Stap 2

Open de Microsoft Remote Desktop-app.

Klik in het midden op ‘Add Desktop‘.

Stap 3

Vul in het nieuwe venster de volgende gegevens in:

• PC Name: Het IP-adres van LogiSal Online. Deze staat in de e-mail van de oplevering van LogiSal Online.
  • User Account: Standaard staat deze optie op ‘Ask me every time‘. Klik hier op en vervolgens op ‘Add User Account‘ om het account toe te voegen zodat niet bij elke login de gegevens hoeft te vullen.

Stap 4

Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord op van LogiSal Online (zie e-mail van oplevering). Daarnaast kun je een ‘friendly name’ opgeven. Dat is een naam om het account later te herkennen. Gebruik hier niet het gebruikersaccount van je Mac.

Kies vervolgens voor Save en in het volgende scherm (zelfde als stap 3) nogmaals op Save.

Stap 5

De zojuist aangemaakte verbinding ziet u nu staan. Dubbelklik tweemaal op het computer icoontje om de verbinding op te zetten.

De eerste keer dat er een VPS verbinding wordt gemaakt komt er een SSL-waarschuwing. Dit komt doordat er een self-signed certificate gebruikt wordt om de verbinding te beveiligen, maar dat is geen enkel probleem. Klik op ‘Continue‘ om verder te gaan.

Je bent nu verbonden met LogiSal Online!