Grote Berichten Kanaal (FTP) (LogiPoort)

Met LogiPoort levert u digitaal bij de Belastingdienst aan via hun Digipoort. Digipoort heeft voor het doen van aangifte loonheffingen een kanaal voor standaardberichten (WUS) en een kanaal voor grote berichten (FTP). Welk kanaal u moet gebruiken, hangt af van de omvang van uw berichten. Meer informatie hierover vindt u in het ‘Handboek Loonheffingen‘ van de Belastingdienst.

Er zijn drie groepen berichten:

Standaardberichtenkanaal tot en met 15 MB

Standaard berichtenkanaal of groteberichtenkanaal tussen de 15 MB en 80 MB.

– Voor het standaardberichtenkanaal moet u deze berichten comprimeren tot maximaal 15 MB. Voor het groteberichtenkanaal hoeft dat niet.
– Als uw berichten regelmatig tegen de grens van 80 MB (gecomprimeerd: 15 MB) aan zitten, overweeg dan een overstap naar het groteberichtenkanaal. Want als uw bericht onverwacht een keer groter is, komt uw bericht via het standaardberichtenkanaal niet aan. U doet dan mogelijk te laat aangifte.

Groteberichtenkanaal groter dan 80 MB

Voor het groteberichtenkanaal geldt een limiet: het totale bericht mag (ongecomprimeerd, incl. envelop en base64) max. 1992 MB groot zijn.

Bij de instellingen in LogiPoort kunt u kiezen voor “Indienen SBR” (het kanaal voor standaardberichten (WUS)) of voor “Indienen via GBK” (het groteberichtenkanaal (FTP)). Voor het groteberichtenkanaal van Digipoort heeft u een FTP-account nodig. Die kunt u aanvragen bij Logius via deze pagina.

Zie ook: Instellingen Digipoort